Reptes físics individuals

Aquesta cinquena sessió ha començat amb la realització d’un Kahoot sobre el currículum. Ha estat una molt bona manera de refrescar els continguts més essencials d’aquest en l’àrea d’educació física que vam treballar a la sessió de la setmana passada. Durant el joc, la cosa ha estat molt renyida, però finalment s’ha acabat enduent el premi la Júlia Romero.

Font pròpia

Un cop acabat el Kahoot, hem passat a parlar dels reptes físics i la gran diversitat que en podem trobar, com també hem parlat de la tasca a dur a terme per a la següent sessió envers aquest tema. Acabada l’explicació, hem començat amb un breu escalfament, seguint el ritme de les marxes d’un cotxe. Quan anàvem en primera la velocitat era lenta, i quan anàvem en cinquena la velocitat era ràpida. A més, com havíem de simular que érem cotxes, havíem de fer corbes. Ja cap al final de l’escalfament, mentre conduíem el nostre cotxe ens anàvem saludant amb els altres cotxes (companys i companyes) amb un cop de mans, amb un cop de cul o amb una abraçada i, finalment, hem fet una abraçada col·lectiva abans de començar la part central de la sessió.

Font

Acabat l’escalfament, hem començat amb la part més pràctica de la classe, que ha consistit en fer quatre circuits en grups de quatre o cinc persones: el verd, el blau i el vermell, ordenats respectivament de menys a més dificultat, i un últim circuit inventat i dut col·lectivament per tots nosaltres, el seminari C. Cada circuit ha constat de cinc estacions, i duent un entrenament hiit (Entrenament Intervàl·lic d’Alta Intensitat) i seguint el mètode tabata els hem desenvolupat. D’una banda, cal saber que l’entrenament hiit és una sèrie de períodes repetits d’alta intensitat duts a terme a la màxima velocitat o potència intercalats amb períodes d’exercici de baixa intensitat o de repòs absolut. D’altra banda, cal saber que el mètode tabata és un entrenament per intervals d’alta intensitat que consisteix a fer 20 segons de treball cardiovascular a intensitat màxima, seguit de 10 segons de descans i repetit 8 cops. Per tant, en 4 minuts, l’exercici està completat. 


Aquests quatre circuits els podem veure en la següent infografia interactiva, on podem trobar una breu explicació de cadascun, un vídeo amb l’execució dels exercicis de cada estació segons el circuit i fotografies dels materials utilitzats. Només clar endinsar-se en ella i explorar-la!

Acabats els circuits ens hem relaxat una mica. Ens hem estirat a terra, hem tancat els ulls i hem començat a sentir els nostres dits de les mans, els dits del peu, etc., fins a arribar a explorar tot el nostre cos. Després, ens hem aixecat a poc a poc i hem fet una breu síntesi de la sessió.

En el següent pwp podem veure diverses fotografies d’aquesta cinquena sessió, una sessió de repte físic individual molt divertida!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Reptes Físics Cooperatius

Cursa d'orientació UAB

Escape Room "El minotaure de la UAB"