Valoració final de l'assignatura

L'assignatura d'Educació Física en l'Educació Primària ha estat un apropament a allò que em vull dedicar en un futur, ja que vull ser mestra d'Educació Física. M'agradaria poder ensenyar al meu alumnat a partir de les eines i els recursos que he adquirit durant aquests mesos, fent-los entendre que el més important és mantenir-se actiu i portar una vida saludable, i no voler dominar una sèrie de tècniques. El procés és la part més important del camí. No podem centrar l'ensenyament-aprenentatge en la consecució d'un resultat tècnic sense donar importància a tota la trajectòria que ha sigut necessària recórrer per arribar-hi. 

Font

Amb aquesta assignatura es vetlla pel creixement personal. És de vital importància desenvolupar al màxim una sèrie de relacions positives envers la resta de companys i companyes per tal de fomentar un bon clima d'aula. El treball cooperatiu, les relacions entre iguals i l'autonomia personal, són els aspectes més rellevants d'aquest aprenentatge. 

Font

Per tant, puc dir que aquesta assignatura m'ha ofert una nova visió sobre l'enfocament de l'Educació Física, totalment diferent de la que duia a terme a la primària o a la secundària. Durant la meva escolaritat, sempre m'havien ensenyat a dominar una tècnica i només valoraven el resultat final mitjançant un examen. Trobo que aquest mètode no és gens beneficiós per a la persona que aprèn, ja que no li dona importància al camí que ha necessitat per aconseguir-ho i el seu únic objectiu és arribar a assolir tot allò que li demanen i treure una nota excel·lent. Per això, ensenyar basant-nos en el procés és un aspecte primordial per al desenvolupament de l'infant, perquè li permetrà gaudir de la seva evolució sense la necessitat d'haver de dominar una tècnica i el conscienciarà sobre la importància de mantenir una sèrie d'hàbits saludables durant el seu dia a dia. Si vetllem per una Educació Física d'aquest estil, promourem i fomentarem un gran aprenentatge que esdevindrà significatiu per a l'alumnat i el podrà extrapolar a altres situacions de la seva vida. Tanmateix, afavorirem el desenvolupament de la seva ment i la seva salut a través de l'exercici.

Tal com va dir Nelson Mandela, "El ejercicio es la clave para la salud física y de la mente".

Font


Fins aviat!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Reptes Físics Cooperatius

Cursa d'orientació UAB

Escape Room "El minotaure de la UAB"